Länkade data konferens på Lindholmen

I tisdags, den 28:e april, var det länkade data konferens på Lindholmen Science Park i Göteborg. Jag har varit inblandad i förberedelserna och var en av talarna, tillika deltagare i paneldiskussionen. Det som bjöds på var ett varierat utbud av olika länkade data aspekter; projekt, standarder och erfarenheter. Jag talade om öppna data och vikten av att vi blir en kommunity som syns och hörs i det offentliga rummet genom storytelling. De flesta av oss är påverkade av digital information på något vis, men vi som arbetar med det professionellt kan lätt bli för nördiga och gräva ner oss i termer och standarder. Utgångspunkten för det som jag sa kom ifrån Open Data Institute där de har storytelling och kommunikation som en del av sin affärsidé.

För dig som vill läsa mer om innehållet har Marcus Österberg skrivit en bra sammanfattning på sin sajt webbstrategi för alla. Där finns sammanfattning av alla föredrag, presentationer och de inspelningar som gjordes.

Jag vill framföra ett stort tack till Kerstin Forsberg på Astra Zeneca och Fredric Landqvist på Findwise! Mycket jobb är nerlagt – TACK!